Vrouwenconsulente

Werkwijze

‘A woman is the full circle. Within her is the power to create, nurture and transform.’
(Een vrouw is de complete cirkel. Binnen haar ligt de kracht om te sheppen, te voeden en te transformeren)

Inderdaad: een vrouw heeft heel wat kwaliteiten. En tal van mogelijkheden binnen onze samenleving. Maar ook veel uitdagingen. En met de uitdagingen komen de vragen: kies ik (later) voor kinderen? Alleen of met 2? Ga ik aan ‘de pil’of kies ik voor een andere anticonceptie? Moet ik nog wel menstrueren? Hoe kan ik mezelf voeden? Met wie en hoe ga ik in relatie/verbinding? Hoe ga ik mijn (onze) kind(eren) (op)voeden? Hoe combineer ik werk/gezin?…. Soms komen de vragen pas later of bij ziekte; Hoe heb ik het allemaal klaargespeeld? Wie gaat er voor mij zorgen? Waar haal ik nieuwe energie? Ben ik in de menopauze? Kan ik zelf iets doen aan de klachten?....

Het lijkt erop dat we ondanks, of net door de vele mogelijkheden het bos door de bomen niet meer zien en de vaste grond onder onze voeten verdwijnt. Burn-out en stressgerelateerde klachten komen steeds frequenter en ook steeds vroeger voor. Het effect ervan op onze vruchtbaarheid en levenslust laat zich voelen…

Isabelle wil vrouwen van alle leeftijden begeleiden in het vinden van de beste versie van zichzelf.. Door gerichte en wetenschappelijke informatie te verstrekken. Door gezonde keuzes te ondersteunen wat betreft voeding, beweging, relaties. Door het aanleren van oefeningen, houdingen en gewoontes die je laten stralen als vrouw.

Als je voor het eerst bij Isabelle op consultatie komt, neemt zij de tijd om kennis te maken met jou, je vragen en noden. Hierbij probeert Isabelle zicht te krijgen op de ontstaansgeschiedenis en mogelijke oorzaken van jouw klachten. Algemene ziektegeschiedenis, eventuele familiale klachten en leefgewoonten kunnen hierbij van belang zijn. Aan de hand van dit eerste contact wordt er desgewenst een plan op maat uitgewerkt en in een 2de contact met jou besproken. Info en uitleg over wat er aan de hand is, kunnen reeds helpend zijn. Het kan dus zijn dat je met dit ene consult aan de slag kan of de draad weer kan opnemen, in andere gevallen is het nuttig om begeleid te worden tijdens een proces van (zelf)zorg. De noodzakelijke tijd die dit proces nodig heeft, bepaald mee de duur van het behandelplan. Dit behandelplan op maat zal zich concentreren rond: (jezelf ) voeden, (jezelf) verzorgen, (jezelf) ontspannen.

De kracht van onze visie en aanpak bij Origo bestaat in de mogelijkheid van samenwerking rond jou als vrouw, indien jouw klachten hierom vragen. Uiteraard gebeurt dit enkel en steeds in overleg met jou. Bij een strikt medische problematiek is de opvolging van je vrouwenarts een must. Ben je niet doorverwezen door je arts, dan streven wij steeds naar een dialoog.


Voor wie

Meisjes vanaf de puberteit: menstruatieklachten, vragen rond pilgebruik en voorbehoedsmiddelen, zorg voor het eigen lichaam: het nut van voldoende slaap, gezonde voeding en gezonde relaties / communicatie.

Vrouwen +24: vruchtbaarheidsproblemen, menstruatieklachten, algemeen welzijn, anticonceptie, natuurlijke zwangerschap.

Vrouwen +43 in de perimenopauze , natuurlijk of vervroegd: preventie klachten en informatie rondom menopauze, tips en behandeling op maat voor perimenopauzale klachten: opvliegers, vermoeidheid, overgewicht, incontinentie, seksuele problematiek (bv. door lichamelijke klachten zoals vaginale droogte of door verlangen naar meer intimiteit)


Praktisch

Isabelle Van Laere
Vrouwenconsulente
0484 59 54 14
isabelle@origozele.be

Tarief

Type Duur Prijs
Intake 90 minuten € 60
Vervolgsessie 60 minuten € 50