Relaxatietherapie zwangere vrouwen

team member

Simone van Ham-Mastenbroek

Relaxatietherapeut

GSM: 0484 59 54 14
simone@origozele.be

Werkwijze

'Zorg goed voor jouw lichaam, je moet er heel je leven mee doen.'

Tijdens een eerste telefonisch of mail-contact luistert onze relaxatietherapeute Simone wat jouw klacht(en)/vraag is en tracht op basis hiervan advies te geven over de behandeling. Wanneer jullie elkaar in de praktijk ontmoeten zal ze uitgebreider de tijd nemen om dieper op jouw verhaal in te gaan. Hieruit vloeit de keuze van massagetechniek en/of relaxatietechniek voort. Om een goede start te maken is haar advies de eerste massage een uur te laten duren.

In haar ruime ervaring blijkt 90% van de mensen die ze behandelt binnen 2 à 3 behandelingen een groot verschil te ervaren. Hiervoor is het raadzaam om de massages in het begin kort op elkaar te laten plaatsvinden. Soms kan geopteerd worden samen een langer traject te gaan, maar dit gebeurt steeds in samenspraak.

Uiteraard dient massage ook om te verwennen en hoef je niet te kampen met stress of lichamelijke klachten om deugd te hebben van een ontspannende massage. Plan er eens eentje, zomaar of om jezelf te belonen of schenk een cadeaubon aan iemand dierbaar.


Klachten

Een massage kan helpen bij volgende klachten:

 • (chronische) vermoeidheid
 • malende gedachten
 • slaapproblemen
 • uitgeblust gevoel
 • pijnlijke spieren
 • spanningshoofdpijn
 • fibromyalgie
 • rug-/nek-/schouderklachten
 • slechte doorbloeding / makkelijk kou hebben

Massage is niet aangewezen bij:

 • koorts / griep en andere virale infecties
 • open wonden / huidinfecties / steenpuist / ernstige spataderen
 • bof / mazelen of andere besmettelijke ziekten
 • psoriasis
 • (diep veneuze) trombose
 • psychose (hallucinaties, verlies van realiteitsbesef)
 • Ernstige zwangerschapsproblemen; plan je een zwangerschapsmassage, bespreek dit dan even met je huisarts wanneer er problemen zijn.


Relaxatietechnieken

In onze hectische maatschappij zijn veel mensen verleerd hoe ze zich kunnen ontspannen en tot rust komen. Het hoge tempo en de prestatiedruk bezorgen ons dagelijks stress. Dit uit zich vaak in spanning in nek en schouders en andere delen van ons lichaam. Wanneer we er niet in slagen deze spanning aan het einde van de dag los te laten, komen we in een vicieuse cirkel terecht van spierpijn, slaapproblemen en uiteindelijk een gebrek aan energie waardoor we nog meer stress ervaren omdat we niet lijken mee te kunnen.

Simone helpt jou bij het terug leren ontspannen in het dagelijks leven. Dit doet ze aan de hand van eenvoudige en doeltreffende technieken die gericht zijn op bewustwording, ademhaling en het leren loslaten van lichamelijke spanningen. Oefening baart kunst is hierbij de leuze. Simone gelooft dan ook in het belang van thuis aan de slag gaan met de aangeleerde technieken om op lange termijn de vruchten te plukken van de begeleiding. Zodoende zijn de oefeningen in het dagelijks leven vrijwel altijd en overal toe te passen. Ze bieden meer ontspanning, balans, rust in jouw hoofd en kracht in jouw lichaam. Door gedurende de begeleiding thuis dagelijks te oefenen, werk je zelf mee aan het verminderen van jouw klachten en zal het gaandeweg een natuurlijk onderdeel van jouw leven worden.


Massages

Door de ontspannende werking die van deze massage uitgaat wordt de spanning in je spieren weggenomen en het stressniveau in je lichaam en geest vermindert. Dit leidt tot een betere gezondheid en een heerlijk gevoel van welbevinden. Het is een klassieke ontspanningsmassage, waarbij onze relaxatietherapeute Simone een geheel van massagetechnieken, zoals strijkingen, knedingen en fricties aangewend wordt om jou, de ontvanger, een heerlijke ervaring te bezorgen.

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45 graden. Deze stenen worden door onze relaxatietherapeute Simone op jouw lichaam gelegd. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een “stretchend effect" heeft op je spieren. De thermodynamica (de combinatie van warmte en beweging) maakt dat de massage dieper in je spierweefsel inwerkt. Een hotstone massage is bij uitstek aangeraden ingeval van aandoeningen als stress, spierproblemen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz. Ook bij fibromyalgie kan een hotstonemassage soelaas bieden.

In de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen, ledematen en andere delen van het lichaam. Voetreflexologie is een vorm van reflexzonemassage. Dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Door massage van deze zones kan men spanningen opheffen, de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuunsysteem versterken.

Elke zwangerschap is uniek. Het is een mooie en intense periode, maar hormonale veranderingen en de lichamelijke belasting van de zwangerschap kunnen het genieten soms in de weg staan. Veel voorkomende klachten tijdens de zwangerschap zijn: vermoeidheid, nek- rug- en bekkenklachten, het vasthouden van vocht, onrustige ledematen, slecht slapen, hoofdpijn, enz.

De zwangerschapsmassage die onze relaxatietherapeute Simone heeft uitgewerkt, geeft ontspanning doordat het zenuwstelsel wordt gekalmeerd waardoor gelukshormonen vrijkomen die ervoor zorgen dat ook jouw baby zich prettig voelt in jouw buik. Het verbetert je doorbloeding en stimuleert het lymfestelsel waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen toegevoerd en afvalstoffen afgevoerd worden. Bovendien versterkt massage het immuunsysteem zodat je minder vatbaar bent voor ziekte. Deze massage is mogelijk en nuttig vanaf 3 maanden zwangerschap.

Traeger-wiegtechniek is een dynamische massagevorm, bedoeld om ontspanning te brengen door jouw lichaam losser te maken. Onze relaxatietherapeute Simone beweegt jouw lichaam aan de hand van stevige, zachte tot heel subtiele schud- en wiegtechnieken (pulsen). Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten waardoor een gevoel van ontspanning en rust ontstaat. Zo brengt Simone soepelheid en zachtheid in je lichaam en geest; je lichaam voelt hierna heel licht aan. Na de massage voelt het alsof je zweeft.

Manuele lymfedrainage is een heel rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het wegwerken van lymfeoedeem (een teveel aan vocht in het lichaam). Het vermindert stress en heeft een uiterst rustgevende en ontspannende werking op het lichaam dat hierdoor weer nieuwe krachten kan opdoen.


Praktisch

Tarief en duur

Duur Prijs (in euro, incl. BTW)
Relaxerende massage 30 minuten 30 euro
Relaxerende massage 60 minuten 45 euro
Hotstonemassage 60 minuten 50 euro
Voetreflexologie 60 minuten 45 euro
Zwangerschapsmassage 60 minuten 45 euro
Pulsing Massage / Traeger therapie (wiegtechniek) 60 minuten 45 euro
Lymfedrainage 60 minuten 45 euro