Relaxatie volwassenen

Werkwijze

‘You can only relax into the truth of your Being’ Jean Klein

Tijdens een eerste telefonisch of mail-contact luistert onze relaxatietherapeute Isabelle, naar jouw vraag. Dit kan gaan over het aanpakken van een fysieke, stressgerelateerde klacht tot het aanleren van technieken en goede gewoontes om ontspanning (terug) in je leven te brengen. Op basis van deze korte babbel plannen jullie een afspraak.

Isabelle vult relaxatietherapie vooral in als een vorm van (leren) zorg dragen voor je lichaam aan de hand van relaxatietechnieken die ze indien nodig ondersteund met bepaalde massagevormen.

Het actief leren ontspannen is het belangrijkste onderdeel van de begeleiding. In onze hectische maatschappij zijn veel mensen verleerd hoe ze zich kunnen ontspannen en tot rust komen. Isabelle leert je technieken aan die gericht zijn op bewustwording, ademhaling en het leren loslaten van lichamelijke en mentale spanningen.


Relaxatietechnieken

Voor veel mensen zorgen het hoge tempo en de prestatiedruk in onze samenleving voor stress gerelateerde klachten en/of overprikkeling. Dit uit zich vaak in spanning in nek en schouders en andere delen van ons lichaam. Wanneer we er niet in slagen deze spanning aan het einde van de dag los te laten, komen we in een vicieuze cirkel terecht van spierpijn, slaapproblemen en uiteindelijk een gebrek aan energie. Hierdoor gaan we nog meer stress ervaren omdat we niet lijken mee te kunnen.

Isabelle helpt jou bij het terug leren ontspannen in het dagelijks leven. Dit doet ze aan de hand van eenvoudige en doeltreffende technieken die gericht zijn op bewustwording, ademhaling en het leren loslaten van lichamelijke, emotionele en mentale spanningen. Welke techniek er wordt gebruikt is een kwestie van maatwerk. Ieder van ons is uniek en heeft een gepersonaliseerde aanpak nodig. Isabelle kan putten uit heel wat ervaring en kennis om die zoektocht samen met jou vorm te geven. Zij kent dan ook het belang van thuis aan de slag gaan met de aangeleerde technieken om op lange termijn de vruchten te plukken van de begeleiding. Zodoende zijn de oefeningen in het dagelijks leven vrijwel altijd en overal toe te passen. Ze bieden meer ontspanning, balans, rust in jouw hoofd en kracht in jouw lichaam.


Massages


Onze massages kaderen steeds binnen een therapeutisch traject met als doel te leren ontspannen.

Een stoelmassage ontleent zijn naam aan de houding waarin je zit tijdens de behandeling: op een ergonomische stoel. Het is een massage gebaseerd op de acupressuurtechniek en een eenvoudige manier om stress en lichamelijke klachten aan te pakken.

Een pulsing massage, ook wel bekend als de Traeger-wiegtechniek heeft als een van de belangrijkste voordelen dat mensen weer in contact komen met hun eigen lichaam. Jouw lichaam wordt aan de hand van heel subtiele, zachte, tot stevige schud- en wiegtechnieken (pulsen) behandeld. Dit helpt om opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en de levensenergie te laten stromen. Zo brengt Isabelle soepelheid en zachtheid in je lichaam en geest. Je lichaam voelt hierna heel licht aan. Hierdoor kunnen allerlei klachten verlicht worden als spierpijn, gewrichtsklachten, spanningen, depressie enz.. Deze massage wordt bovenop de kledij uitgevoerd waardoor de massage toegankelijk wordt voor mensen die liever niet uit de kleren gaan, maar wel baat hebben bij een manuele therapie.

Haptonomische hoofd/gezichtsmassage is er op gericht om gedachten los te laten en bewust te voelen. Het activeert het lichaamsbewustzijn, de onderlinge harmonie in het lichaam en de harmonie tussen lichaam en geest.

Manuele lymfedrainage is een heel rustige en zachte massagetechniek die de werking van het lymfesysteem bevordert. Het lymfestelsel is een uitgebreid vaatstelsel dat doorheen ons hele lichaam loopt en waardoor lymfevocht stroomt. Een goede doorstroom van het lymfevocht is essentieel voor een goede gezondheid. Zo is het lymfesysteem de frontlinie in de verdediging tegen bacteriën en ziektekiemen die infecties veroorzaken. Daarnaast is het lymfesysteem verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen. Het lymfesysteem doet dus vooral dienst als verdedigingslinie en zuiveringssysteem van het lichaam. Manuele lymfedrainage bevordert het optimaal functioneren van het lymfesysteem.

In de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen, ledematen en andere delen van het lichaam. Voetreflexologie is dan ook een vorm van reflexzonemassage. Dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Door massage van deze zones kan men spanningen opheffen, de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuunsysteem versterken.


Klachten

Relaxatietherapie kan helpen bij volgende klachten:

 • hyperventilatie
 • spanningen
 • (chronische) vermoeidheid / burn-out / bore-out
 • piekeren
 • slaapproblemen
 • angst-of paniekaanvallen
 • rusteloosheid
 • gespannen spieren
 • concentratieproblemen

Massage kan helpen bij volgende klachten:

 • (chronische) vermoeidheid
 • malende gedachten
 • slaapproblemen
 • burn-out / uitgeblust gevoel
 • pijnlijke spieren
 • spanningshoofdpijn
 • fibromyalgie
 • rug-/nek-/schouderklachten
 • slechte doorbloeding / makkelijk kou hebben

Massage is niet aangewezen bij:

 • koorts / griep en andere virale infecties
 • open wonden / huidinfecties / steenpuist / ernstige spataderen
 • bof / mazelen of andere besmettelijke ziekten
 • psoriasis
 • (diep veneuze) trombose
 • psychose (hallucinaties, verlies van realiteitsbesef)


Praktisch

Isabelle Van Laere
Kinesitherapeute / Relaxatietherapeute
0484 59 54 14
isabelle@origozele.be

Tarief en duur

Duur Prijs (in euro, incl. BTW)
Stoelmassage 30 minuten 25 euro
Voetreflexologie 50 minuten 45 euro
Pulsing massage 50 minuten 45 euro
Lymfemassage/Manuele Lymfedrainage 50 minuten 45 euro
Relaxatietherapie 75/50/30 minuten 70/45/25 euro

Isabelle is, geconventioneerd kinesitherapeut, zodat jouw behandeling, indien voorgeschreven door een arts, gedeeltelijk wordt terugbetaald door de mutualiteit. Bel of mail Isabelle gerust voor meer info.

Behandelingen die geen 48u op voorhand geannuleerd werden, zullen worden aangerekend.