Relaxatie volwassenen

team member

Simone van Ham-Mastenbroek

Relaxatietherapeut

GSM: 0484 59 54 14
simone@origozele.be

Werkwijze

'Zorg goed voor jouw lichaam, je moet er heel je leven mee doen.'

Tijdens een eerste telefonisch of mail-contact luistert onze relaxatietherapeute Simone, naar jouw vraag. Dit kan gaan van een massage om eens lekker te ontspannen, naar behandeling van bepaalde klachten tot relaxatietherapie. Op basis van deze korte babbel plannen jullie een afspraak.

Onze relaxatietherapeute Simone vult relaxatietherapie vooral in als een vorm van zorg dragen voor je lichaam, dit kan aan de hand van massage enerzijds en relaxatietechnieken anderzijds of een combinatie van beide.

Een massage is rust en tijd voor jezelf nemen en niets moeten. Geen werkdruk, kinderen, stress of wat het ook is dat maakt dat jouw hoofd nooit stil staat. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een massage helpt het immuunsysteem te verhogen en onrust en stress te verminderen. Bij het ervaren van stress wordt ons sympatisch zenuwstelsel geactiveerd waardoor ons hart sneller gaat slaan om ons bloed te herverdelen van onze organen naar onze spieren. Eveneens komen stresshormonen vrij zoals cortisol en adrenaline. Wanneer dit vaak gebeurt krijg je chronisch gesannen spieren die gaan pijn doen, gaan onze orgaanfuncties klachten vertonen omdat er onvoldoende doorbloeding is en verzwakt ons imuunsysteem. Massage doorbreekt deze vicieuse cirkel doordat je lichaam ontspant, andere hormonen gaat aanmaken en afvalstoffen worden afgevoerd, hetgeen het immuunsysteem een boost geeft. Massage helpt zodoende de lichamelijke én psychische gezondheid te bevorderen.

Naast massage kan ook het actief leren ontspannen een belangrijk onderdeel van de begeleiding zijn. In onze hectische maatschappij zijn veel mensen verleerd hoe ze zich kunnen ontspannen en tot rust komen. Simone leert je technieken aan die gericht zijn op bewustwording, ademhaling en het leren loslaten van lichamelijke spanningen.


Relaxatietechnieken

In onze hectische maatschappij zijn veel mensen verleerd hoe ze zich kunnen ontspannen en tot rust komen. Het hoge tempo en de prestatiedruk bezorgen ons dagelijks stress. Dit uit zich vaak in spanning in nek en schouders en andere delen van ons lichaam. Wanneer we er niet in slagen deze spanning aan het einde van de dag los te laten, komen we in een vicieuse cirkel terecht van spierpijn, slaapproblemen en uiteindelijk een gebrek aan energie waardoor we nog meer stress ervaren omdat we niet lijken mee te kunnen.

Simone helpt jou bij het terug leren ontspannen in het dagelijks leven. Dit doet ze aan de hand van eenvoudige en doeltreffende technieken die gericht zijn op bewustwording, ademhaling en het leren loslaten van lichamelijke spanningen. Oefening baart kunst is hierbij de leuze. Simone gelooft dan ook in het belang van thuis aan de slag gaan met de aangeleerde technieken om op lange termijn de vruchten te plukken van de begeleiding. Zodoende zijn de oefeningen in het dagelijks leven vrijwel altijd en overal toe te passen. Ze bieden meer ontspanning, balans, rust in jouw hoofd en kracht in jouw lichaam. Door gedurende de begeleiding thuis dagelijks te oefenen, werk je zelf mee aan het verminderen van jouw klachten en zal het gaandeweg een natuurlijk onderdeel van jouw leven worden.


Massages

De Zweedse massage is een klassieke ontspanningsmassage, waarbij onze relaxatietherapeute Simone, een geheel van massagetechnieken, zoals strijkingen, knedingen en fricties aanwendt om jou een heerlijke ervaring te bezorgen. Door de verbetering van de doorbloeding en algemeen ontspannende werking die van deze massage uitgaat, wordt de spanning in je spieren weggenomen en het stressniveau in je lichaam en geest vermindert. Dit leidt tot een betere algemene gezondheid en een heerlijk gevoel van welbevinden.

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van ongeveer 45°. Deze stenen worden door onze relaxatietherapeute Simone, op jouw lichaam gelegd. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doet ontstaan die een stretchend effect heeft op je spieren. Vervolgens masseert Simone je lichaam met de stenen. De thermodynamica (de combinatie van warmte en beweging) maakt dat de massage dieper in je spierweefsel inwerkt. Een hotstone massage is bij uitstek aangeraden ingeval van aandoeningen als stress, spierproblemen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, enz. Ook bij fibromyalgie kan een hotstonemassage soelaas bieden.

Een pulsing massage, ook wel bekend als de Traeger-wiegtechniek heeft als een van de belangrijkste voordelen dat mensen weer in contact komen met hun eigen lichaam. Onze relaxatietherapeute Simone, beweegt jouw lichaam aan de hand van heel subtiele, zachte, tot stevige schud- en wiegtechnieken (pulsen). Dit helpt hen om opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en de levensenergie te laten stromen. Zo brengt Simone soepelheid en zachtheid in je lichaam en geest. Je lichaam voelt hierna heel licht aan. Hierdoor kunnen allerlei klachten verlicht worden als spierpijn, gewrichtsklachten, spanningen, depressie enz.. Deze massage kan, indien gewenst, ook bovenop de kledij uitgevoerd worden waardoor massage toegankelijk wordt voor mensen die liever niet uit de kleren gaan zoals bij een massage, maar wel baat hebben bij een manuele therapie.

Manuele lymfedrainage is een heel rustige en zachte massagetechniek die de werking van het lymfesysteem bevordert. Het lymfestelsel is een uitgebreid vaatstelsel dat doorheen ons hele lichaam loopt en waardoor lymfevocht stroomt. Een goede doorstroom van het lymfevocht is essentieel voor een goede gezondheid. Zo is het lymfesysteem de frontlinie in de verdediging tegen bacteriën en ziektekiemen die infecties veroorzaken. Daarnaast is het lymfesysteem verantwoordelijk voor het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen. Het lymfesysteem doet dus vooral dienst als verdedigingslinie en zuiveringssysteem van het lichaam. Manuele lymfedrainage bevordert het optimaal functioneren van het lymfesysteem.

In de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle klieren, organen, ledematen en andere delen van het lichaam. Voetreflexologie is dan ook een vorm van reflexzonemassage. Dit is een massage van de zenuwuiteinden die zich op de voeten en handen bevinden. Door massage van deze zones kan men spanningen opheffen, de eigen genezingskracht van het lichaam stimuleren en het immuunsysteem versterken.


Klachten

Relaxatietherapie kan helpen bij volgende klachten:

 • hyperventilatie
 • spanningen
 • (chronische) vermoeidheid / burn-out / uitgeblust gevoel
 • piekeren
 • slaapproblemen
 • angst-of paniekaanvallen
 • rusteloosheid
 • gespannen spieren
 • concentratieproblemen

Massage kan helpen bij volgende klachten:

 • (chronische) vermoeidheid
 • malende gedachten
 • slaapproblemen
 • burn-out / uitgeblust gevoel
 • pijnlijke spieren
 • spanningshoofdpijn
 • fibromyalgie
 • rug-/nek-/schouderklachten
 • slechte doorbloeding / makkelijk kou hebben

Massage is niet aangewezen bij:

 • koorts / griep en andere virale infecties
 • open wonden / huidinfecties / steenpuist / ernstige spataderen
 • bof / mazelen of andere besmettelijke ziekten
 • psoriasis
 • (diep veneuze) trombose
 • psychose (hallucinaties, verlies van realiteitsbesef)


Praktisch

Simone Van Ham - Mastenbroek
Gediplomeerd massage-en relaxatietherapeute
0484 59 54 14
simone@origozele.be

Tarief en duur

Duur Prijs (in euro, incl. BTW)
Zweedse massage 30 minuten 30 euro
Zweedse massage 60 minuten 45 euro
Hotstonemassage 60 minuten 50 euro
Voetreflexologie 60 minuten 45 euro
Pulsing Massage 60 minuten 45 euro
Lymfemassage 60 minuten 45 euro
Relaxatietherapie 60 minuten 45 euro

cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau?
Niks fijner om te geven en krijgen in onze hectische samenleving dan een ontspannende massage die rust biedt aan lichaam en geest. Schenk daarom een moment van rust aan je dierbaren. Je kan de bon komen afhalen in de praktijk, bel of mail op voorhand zodat we kunnen regelen dat er iemand aanwezig is. Lukt het niet om de bon op te pikken, geen probleem, het kan ook via overschrijving en post. Neem contact met Simone voor meer info.