Relaxatietherapie kinderen

Werkwijze

Kinderen en jongeren groeien de dag van vandaag op in een maatschappij waarin prestatie, status en overvloed hoog in het vaandel gedragen worden. Als ouders doen we soms al ons best hier tegengewicht aan te bieden. Toch merken we dat steeds meer jonge mensen last hebben van spanningen, stress en/of faalangst. Voor onze relaxatietherapeute Isabelle is het uitgangspunt dan ook om een kind/jongere te leren wat het betekent om te ontspannen. Zich kunnen losmaken van anderen of het loslaten van dingen spelen hierin vaak een belangrijke rol. Om ontspanning als gewoonte aan te leren en een deel van het dagelijks leven te maken, worden diverse relaxatieoefeningen aangeleerd. Hierbij geldt de leuze ‘oefening baart kunst’ en heeft relaxatietherapie enkel zin wanneer deze thuis geoefend worden.

Naast relaxatietechnieken kan pulsing massage een aanvulling vormen op de begeleiding. Hierbij mag de kleding aangehouden worden. Aan de hand van stevige, zachte tot heel subtiele schud- en wiegtechnieken (pulsen) wordt het lichaam in beweging gebracht. Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten waardoor een gevoel van ontspanning en rust ontstaat. Zo brengt Isabelle soepelheid en zachtheid in lichaam en geest; hierna voel je je licht als een veertje. Net alsof je zweeft.

Tijdens een eerste telefonisch of mail-contact luistert onze relaxatietherapeute Isabelle wat de klacht(en)/vraag is van de ouder danwel van het kind zelf. De eerste afspraak is een kennismakingsgesprek. Hierin zal Isabelle uitgebreider de tijd nemen om dieper op deze vraag in te gaan. Een behandeling bij kinderen en jongeren duurt steeds 30 minuten. Een begeleiding omvat gemiddeld 4 à 5 sessies. Tussen twee afspraken kunnen meerdere weken zitten, zodat kinderen de tijd krijgen om oefeningen te herhalen en te integreren in hun dagelijkse leven. Vaak is een 2-wekelijkse frequentie aan te raden.

Kinderen van 8 tot 15 jaar worden aangemeld door hun ouders omdat er expliciete toestemming nodig is vanuit onze wetgeving. Vanaf 16 jaar is geen toestemming van de ouders vereist.


Voor wie

Kinderen en jongeren met volgende moeilijkheden kunnen baat hebben bij relaxatietherapie:

  • Je kunt je moeilijk concentreren op school of bij het maken van huiswerk
  • Je bent snel afgeleid
  • Je kunt moeilijk in slaap komen of wordt ‘s nachts wakker en kan niet terug inslapen
  • Je hebt last van angsten
  • Je piekert veel

Praktisch

Isabelle Van Laere
Kinesitherapeute / Relaxatietherapeute
0484 59 54 14
isabelle@origozele.be

Kinderen van 8 tot 15 jaar worden aangemeld door hun ouders omdat er expliciete toestemming nodig is vanuit onze wetgeving. Vanaf 16 jaar is geen toestemming van de ouders vereist.

Tarief en duur

Duur Prijs (in euro, incl. BTW)
Relaxatietherapie Kinderen en Jongeren 30 minuten 25 euro

Isabelle is, geconventioneerd kinesitherapeut, zodat jouw behandeling, indien voorgeschreven door een arts, gedeeltelijk wordt terugbetaald door de mutualiteit. Bel of mail Isabelle gerust voor meer info.

Behandelingen die geen 48u op voorhand geannuleerd werden, zullen worden aangerekend.