Relaxatietherapie kinderen

team member

Simone van Ham-Mastenbroek

Relaxatietherapeut

GSM: 0484 59 54 14
simone@origozele.be

Werkwijze

Kinderen van 8 tot 15 jaar worden aangemeld door hun ouders omdat er expliciete toestemming nodig is vanuit onze wetgeving. Vanaf 16 jaar is geen toestemming van de ouders vereist. Tijdens een eerste telefonisch of mail-contact luistert onze relaxatietherapeute Simone wat de klacht(en)/vraag is van de ouder danwel van het kind zelf. De eerste afspraak is een kennismakingsgesprek. Hierin zal Simone uitgebreider de tijd nemen om dieper op deze vraag in te gaan. Voor de vervolgsessies is een 2-wekelijkse frequentie aan te raden.

Over het algemeen is het doel om een kind/jongere te leren wat het betekent om te ontspannen. Vaak speelt het zich kunnen losmaken van anderen of het loslaten van dingen hierin een belangrijke rol. Om ontspanning als gewoonte aan te leren en een deel van het dagelijks leven te maken, worden diverse relaxatieoefeningen aangeleerd. Hierbij geldt de leuze ‘oefening baart kunst’ en dienen deze thuis geoefend te worden. Naast relaxatietherapie kan pulsing massage een aanvulling vormen op de begeleiding. Hierbij mag de kleding aangehouden worden. Aan de hand van stevige, zachte tot heel subtiele schud- en wiegtechnieken (pulsen) wordt het lichaam in beweging gebracht. Het onderbewustzijn wordt uitgenodigd los te laten waardoor een gevoel van ontspanning en rust ontstaat. Zo brengt Simone soepelheid en zachtheid in lichaam en geest; hierna voel je je licht als een veertje. Net alsof je zweeft.

Een behandeling bij kinderen en jongeren duurt steeds 30 minuten. Een begeleiding omvat gemiddeld 4 à 5 sessies. Tussen twee afspraken kunnen meerdere weken zitten, zodat kinderen de tijd krijgen om oefeningen te herhalen en te integreren in hun dagelijkse leven.


Klachten

Kinderen en jongeren met volgende moeilijkheden kunnen baat hebben bij relaxatietherapie en/of massage:

  • Je kunt je moeilijk concentreren op school of bij het maken van huiswerk
  • Je bent snel afgeleid
  • Je kunt moeilijk in slaap komen of wordt ‘s nachts wakker en kan niet terug inslapen
  • Je hebt last van angsten
  • Je piekert veel

Praktisch

Simone Van Ham - Mastenbroek
Gediplomeerd massage-en relaxatietherapeute
0484 59 54 14
simone@origozele.be

Tarief en duur
Duur Prijs (in euro, incl. BTW)
Relaxatietherapie 30 minuten 25 euro
Massage 30 minuten 25 euro