Psychotherapie koppels

Werkwijze

“De kwaliteit van je leven is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van je relaties”

In partnerrelatietherapie komen jullie samen bij onze relatietherapeute, Diana, om te spreken over de teleurstellingen en toekomstige verlangens binnen jullie relatie. Doorheen de gesprekken is het de bedoeling dat jullie zicht krijgen op welke patronen uit heden en verleden, tussen jullie spelen. Het zijn vaak deze patronen die de communicatie en het emotioneel contact doen vastlopen. Diana streeft ernaar jullie handvaten mee te geven om terug met elkaar te kunnen praten. Elkaar in jullie verschillen beter leren begrijpen vormt hierbij een belangrijke aspect waardoor escalerende conflicten zich minder voor doen. De einddoelstelling is dat elk van jullie door de tijd heen het gevoel krijgt dat de relatie terug / meer eerlijk en betrouwbaar aanvoelt.

Onze relatietherapeute, Diana, vertrekt samen met jullie vanuit een exploratiefase waarin de wederzijdse verwachtingen uitgeklaard worden. Binnen de therapie kunnen er naast het gesprek, ook ervaringsgerichte oefeningen ingezet worden.


Voor wie

Elk koppel dat bereid is om samen aan hun relatie te werken kan bij onze relatietherapeute, Diana, terecht. Ook koppels die niet weten of ze nog samen verder willen en een vechtscheiding wensen te vermijden, kunnen op deze vraag een antwoord vinden in relatietherapie.

Mogelijk herkennen jullie zich in volgende relationele moeilijkheden:

  • het dagdagelijks samenleven met je partner loopt moeilijk.
  • jullie missen lichamelijke intimiteit, emotionele verbondenheid en plezier
  • jullie komen telkens opnieuw vast te zitten in dezelfde conflicten en discussies
  • jullie ondervinden moeilijkheden in de combinatie ouderschap en partnerrelatie
  • De berg ergernissen is zó groot geworden dat je partner "niets goeds" meer kan doen.
  • Julie vinden geen rust en veiligheid meer bij elkaar.
  • jullie ondervinden problemen op seksueel vlak: jij wil meer of minder of andere seks dan je partner, jullie vrijen niet (meer) met elkaar, je kan niet meer genieten van het samenzijn met je partner, ... (Indien aangewezen, is een samenwerking met onze seksuologe, Shauni, steeds mogelijk)
  • er is een derde in de relatie of je bent bang dat er een derde in de relatie is: vb. ontrouw, verliefdheid, seksueel contact met een ander, delen van intimiteit met een ander dan de partner, ...
  • ...

Twijfel je of jullie terecht kunnen bij Diana, neem dan gerust contact op.


Praktisch

Diana Wille
Relatietherapeute
0468 02 66 12
diana@origozele.be

Tarief en duur
Een gesprek kost 70 euro en duurt 1u15min

Terugbetaling
De terugbetaling is afhankelijk van je mutualiteit. Voor meer info kan je terecht bij onze relatietherapeute Diana.