Kinesitherapie zwangere vrouwen

team member

Ielke De Pauw

Kinesitherapeut zwangere vrouwen

GSM: 0478 51 02 49
ielke@origozele.be

Werkwijze

'Zwanger zijn en bevallen zijn bijzondere gebeurtenissen die echter veel van je lichaam vragen, voorbereiding en nazorg zijn daarom geen overbodige luxe.'

De geboorte van een kind is een ingrijpende gebeurtenis in je leven, niet alleen de dagelijkse routine verandert, ook je lichaam maakt een hele metamorfose door. Je staat er echter niet alleen voor, onze kinesitherapeute, Ielke staat je graag bij, zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling.

Tijdens de eerste sessie neemt zij de tijd om aan de hand van een kennismakingsgesprek zicht te krijgen op jouw vragen. Zo kunnen jullie samen bepalen wat aan bod zal komen tijdens de behandeling.

Tijdens je zwangerschap kan je bij haar terecht voor een reeks lessen om je voor te bereiden op je bevalling. Ze geeft je uitleg over wat je kan verwachten en hoe je hiermee kan omgaan. Zo laat ze je kennismaken met je bekkenbodem, leert je ademhalingstechnieken en perstechnieken en geeft je tips om de weeën op te vangen. Ielke vindt het leuk om je partner bij dit leerproces te betrekken, maar dit is niet noodzakelijk. Tijdens deze sessies is er ook ruimte om zwangerschapsklachten aan te pakken zoals bekkeninstabiliteit, rugpijn of het ophouden van vocht.

Ook na de bevalling is Ielke er om je lichaam terug in vorm te krijgen. Ze vertelt je wat normaal is, behandelt wat niet normaal is en helpt je om te gaan met bepaalde tijdelijke of blijvende klachten. Het versterken van bekkenbodem en buikspieren staat hierbij op de voorgrond.


Klachten

Zwangere en bevallen vrouwen kunnen bij onze kinesitherapeute Ielke terecht voor verscheidene hulpvragen

  • Prenatale lessen: uitleg bekkenbodem, ademhalingstechnieken, perstechniek,…
  • Postnatale lessen: versterken bekkenbodem, buikspieren,…
  • Bekkeninstabiliteit
  • Urineverlies
  • ...


Praktisch

Ielke De Pauw
0478/51 02 49
ielke@origozele.be

Tarief en terugbetaling
De prijs van een kinesitherapeutische behandeling bedraagt 25 euro en is onderhevig aan een terugbetaling door de mutualiteit. Hieronder vindt u een korte samenvatting:


Perinatale Kinesitherapie Prijs Terugbetaling Remgeld
1ste sessie 30 Euro 18,28 Euro 11,72 Euro
Volgende sessies 25 Euro 11,40 Euro 13,60 Euro


Elke vrouw heeft recht op 9 sessies perinatale kine (dit omvat zowel de pre- als postnatale kine). Indien er bijkomende klachten zijn, zoals bekkeninstabiliteit of urineverlies zijn er meer dan 9 sessies mogelijk. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij onze kinesitherapeute Ielke.