Kinesitherapie zwangere vrouwen

Mums en Bubs

Naast het ongelofelijke geschenk dat kinderen krijgen is, doen zwangerschap en bevalling wat met het lichaam van een vrouw. Sommige mama’s worstelen om de extra kilootjes er weer af te krijgen, andere voelen zich niet fit en energiek door de vermoeidheid. Maar ook praktisch verandert je leven en is het een uitdaging om alles georganiseerd te krijgen. Tijd om terug in vorm te geraken of te beginnen sporten wil wel eens ontbreken. Vaak belanden mama’s in een -strijd tussen tijd voor eigen behoeften en er zijn voor hun gezin. Daarom werd Mums en Bubs in het leven geroepen. Een leuke work-out samen met je baby, onder leiding van onze kinesitherapeute Maud (erkend Mums en Bubs coach). Zo kan je op een verantwoorde manier terug beginnen bewegen en sporten, terwijl je ook de hechting met je baby versterkt en zijn ontwikkeling stimuleert.

De work-out wordt in groep gegeven. Op die manier wil Mums en Bubs ook een mamacommunity aanreiken waar je terecht kan voor een leuke babbel over de schoonheid en uitdaging van het mama-zijn. Na afloop van de les is er dan ook vrijblijvend tijd voor een ontspannen babbel bij een drankje. Voor uitgebreidere info over de aanpak van M&B kan je ook terecht op https:/www.mumsenbubs.be

De lessen zijn gericht op mama’s met baby’s van ongeveer 3 tot 12 maanden oud. Vanaf je kindje zijn hoofdje al wat zelfstandig kan recht houden tot zolang je baby zich nog niet zelf kan verplaatsen, ben je op de juiste plaats. Onze lessen gaan 2-wekelijks door op zaterdagvoormiddag, telkens om 10u30. Meer praktische info vind je onder ‘Praktisch’.

Werkwijze

'Zwanger zijn en bevallen zijn bijzondere gebeurtenissen die echter veel van je lichaam vragen, voorbereiding en nazorg zijn daarom geen overbodige luxe.'

De geboorte van een kind is een ingrijpende gebeurtenis in je leven, niet alleen de dagelijkse routine verandert, ook je lichaam maakt een hele metamorfose door. Je staat er echter niet alleen voor, onze kinesitherapeute, Maud staat je graag bij, zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling.

Tijdens de eerste sessie neemt zij de tijd om aan de hand van een kennismakingsgesprek zicht te krijgen op jouw vragen. Zo kunnen jullie samen bepalen wat aan bod zal komen tijdens de behandeling.

Tijdens je zwangerschap kan je bij Maud terecht voor een reeks lessen om je voor te bereiden op je bevalling. Ze geeft je uitleg over wat je kan verwachten en hoe je hiermee kan omgaan. Zo laat ze je kennismaken met je bekkenbodem, leert je ademhalingstechnieken en perstechnieken en geeft je tips om de weeën op te vangen. Partners zijn steeds welkom bij dit leerproces, maar dit is niet noodzakelijk. Tijdens de prenatale sessies is er ook ruimte om zwangerschapsklachten aan te pakken zoals bekkeninstabiliteit, rugpijn of het ophouden van vocht.

Ook na de bevalling is Maud er om je lichaam terug in vorm te krijgen. Je kan bij haar terecht met je vragen en bezorgdheden over de impact van het zwangerschaps-en bevallingsproces op je lichaam. Ze vertelt je wat normaal is, behandelt wat niet normaal is en helpt je om te gaan met bepaalde tijdelijke of blijvende klachten. Het versterken van bekkenbodem en buikspieren staat hierbij op de voorgrond. Maud begeleidt je stap voor stap met concrete oefeningen en moedigt je aan om thuis aan de slag te gaan om je snel terug goed in je vel te voelen.


Klachten

Zwangere en bevallen vrouwen kunnen bij onze kinesitherapeute Maud terecht voor verscheidene hulpvragen

  • Prenatale lessen: uitleg bekkenbodem, ademhalingstechnieken, perstechniek,tips, …
  • Postnatale lessen: versterken bekkenbodem, buikspieren,…
  • Bekkeninstabiliteit
  • Urineverlies
  • ...


Praktisch

Aanmelden bij onze coördinator, Lies
0468 13 10 23
lies@origozele.be

Tarief en terugbetaling
Onze kinesitherapeute Maud is geconventioneerd. De prijs van een behandeling perinatale kinesitherapie is vastgesteld door het RIZIV en wordt deels terugbetaald door de mutualiteit.


Prijs Terugbetaling Remgeld
Perinatale Kinesitherapie 22,26 Euro 16,01 Euro 6,25 Euro


Elke vrouw heeft recht op 9 sessies perinatale kine (dit omvat zowel de pre- als postnatale kine). Indien er bijkomende klachten zijn, zoals bekkeninstabiliteit of urineverlies zijn er meer dan 9 sessies mogelijk. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij onze kinesitherapeute Maud.

Mums en Bubs

Onze lessen gaan ongeveer 2-wekelijks door op zaterdagvoormiddag, telkens van 10u30 tot 11u30. Na de les is er vrijblijvend tijd voor een ontspannen babbel met de andere mama’s, Maud voorziet jullie daarbij van een drankje. Hieronder vind je de lesdata voor het voorjaar van 2020. We werken aan de hand van beurtenkaarten, geen zorgen dus wanneer het eens niet past. Graag op voorhand inschrijven via onze kinesitherapeute, Maud. Wij hebben matjes en een verschoningskussen, jij hoeft enkel makkelijke kledij te dragen en je baby mee te hebben!

4/1 - 11/1 (partner workout) - 8/2 - 22/2 - 29/2 - 7/3 - 21/3 - 18/4 - 2/5

Type Prijs
Proefles 10 Euro (terugbetaald bij aankoop beurtenkaart)
Enkele les 17 Euro
5-beurtenkaart 75 Euro
10-beurtenkaart 150 Euro