Kinesitherapie volwassenen

team member

Stijn Van Driessche

Kinesitherapeut Volwassenen

GSM: 0485 51 99 24
stijn@origozele.be

team member

Stijn D'Heer

Kinesitherapeut Volwassenen

stijndheer@origozele.be

Werkwijze

Je kan bij onze kinesitherapeuten Stijn en Stijn D. terecht voor algemene kinesitherapie. Daarnaast zijn zij heel bedreven in post-operatieve revalidatie en de revalidatie van sportblessures. Er werd eveneens een programma uitgewerkt voor mensen die zich beter in hun vel willen voelen, zowel naar fitheid als afslanken toe. Hierover lees je meer bij 'Conditietraining'.

Het afstemmen van een behandeling op jou als persoon staat voor onze kine's centraal. Elk lichaam revalideert namelijk aan een eigen tempo en reageert verschillend op bepaalde prikkels. Telkens op zoek gaan naar de juiste prikkel op het juiste moment, vormt voor hen de grootste uitdaging.

Zij hechten ook veel belang aan het up to date blijven in hun vakgebied en staan dan ook achter de evolutie dat naast het curatieve, behandelende luik binnen de kinesitherapie, het preventieve luik steeds meer aan belang wint. Het toppunt van efficiënte kinesitherapie bestaat er voor hen dan ook in een blessure te voorkomen in plaats van deze zo snel mogelijk te revalideren. Vanuit het principe 'beter voorkomen dan genezen' zullen onze kinesitherapeuten dan ook steeds versterkend werken aan de hand van oefeningen in de revalidatiezaal en thuis.


Conditietraining

'Je goed voelen in je vel, dat betekent je aantrekkelijk, maar ook fit en erergiek voelen. Regelmatig beweging inbouwen in je levenswijze vormt dan ook onze uitdaging!'

Tijdens de zomer worden we uitgenodigd voor gezellige uitstapjes met het gezin, familie of vrienden. Maar wanneer je je niet goed in je vel voelt, is er soms weinig ruimte om te genieten. Je hebt weinig energie of voelt je onaantrekkelijk als je een kleedje, shorts of badkledij aanhebt. Onze kinesitherapeuten Stijn en Stijn D. wil je helpen om met meer energie en een goed gevoel over jezelf, in het leven te staan.

Onze kine's zijn gepassioneerd door het individueel werken met mensen. Zij vinden voldoening in het samen naar een doel toewerken en hierbij een zo persoonlijk mogelijke aanpak te bieden. Zij hebben dan ook veel aandacht voor een geleidelijke opbouw en stemmen hun werkwijze af op ieders mogelijkheden, voorkeuren en verwachtingen. De bewegingsbegeleiding is gericht op:

  • Verbeteren van jouw basisconditie
  • Naar een gezond gewicht en figuur toewerken
  • Fitter en energieker door het leven gaan
  • Eventuele blessuregevoelige punten in jouw lichaam versterken
  • Regelmatig bewegen inbouwen op lange termijn

Tijdens de eerste sessie nemen onze kinesitherapeuten de tijd om aan de hand van een kennismakingsgesprek zicht te krijgen op jouw verwachtingen. Hierin komen verschillende aspecten aan bod zoals leefgewoonten, sportvoorkeuren, klachtengeschiedenis enz. Vervolgens volgen een aantal fysieke tests met als hoofddoel je huidige conditie te bepalen. Op basis hiervan werken zij een begeleiding uit, afgestemd op jouw lichaam en de doelstellingen die jullie hebben gesteld. Vervolgens kan je kiezen om tijdens een 2de afspraak persoonlijk uitgewerkt bewegingsadvies te krijgen in de vorm van een thuisprogramma of om je aan de hand van 10 oefensessies in de praktijk te laten begeleiden met persoonlijke coaching. Veel mensen verkiezen de laatste optie omdat blijkt dat beweging makkelijker in te bouwen is wanneer je verplicht bent een afspraak na te komen dan wanneer je dit op eigen kracht en discipline moet inbouwen.


Praktisch

Stijn Van Driessche / Stijn D'Heer
0485 51 99 24
stijn@origozele.be

De prijs van een behandeling is vastgesteld door het riziv en onderhevig aan een terugbetaling door de mutualiteit. Klik hier voor het meest recente overzicht

Bepaalde ernstige aandoeningen (vb langdurig gips, behandeling na een operatie, …) en bepaalde ernstige ziektebeelden (vb Parkinson, hemiplegie, reumatoïde artritis, …) geven recht op een hogere tegemoetkoming van de mutualiteit. Meer informatie steeds verkrijgbaar.

Rechthebbenden met een voorkeursregeling (invaliden, gepensioneerden, wezen, werklozen) genieten eveneens van een verhoogde terugbetaling.

Hieronder vind je de prijzen voor de conditietraining:


Prijs
Intake (gesprek/tests) 25 euro
Bewegingsadvies adhv van een thuisschema 25 euro
10 oefensessies met persoonlijke begeleiding 90 euro